Cautare rapida

Cautare avansata

Catalog produse







Compari.ro - ghid autentic de shopping








 


Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT

Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT

 

Produs in stoc

 

Pret: 550 Lei

 

Comanda acest produs

Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT Blidar Maci de camp, Premium, UNICAT
Informatii

Blidar traditional, Maci

Blidarul, raft, cuier sau dulapior taranesc, este un obiect folosit pe vremuri de bunicii nostri pentru  pastratul vaselor si canilor ceramice lucrate de mesteri populari. Aceasta polita de perete tine loc de vitrina, sau expozitor, in casele amenajate in stil rustic. În el, puteți ordona, dupa pofta inimii, castroane, farfurii, cani de tuica, prosoape si servete romanesti. Pictura este realizata manual, iar lemnul este dat cu bait si vernisat (lacuit) pentru protectia impotriva razelor UV. In partea de jos blidarul dispune de 6 agatatori din lemn, de care se pot anina traistute, servetele sau alte textile.

Dimensiuni aprox: 60x60 cm (56 cm distanta interioara intre laterale), adancimea pana la perete este de 17 cm. Distanta intre polite este de 27 cm
Material: lemn de molid

De-a lungul timpului, macii au simbolizat somnul, pentru că opiul extras din maci este un sedativ, au simbolizat pacea, dar şi moartea, prin culoarea de roşu aprins a florilor de mac.
O legendă romană soune că macul ar fi fost creat de Hypnos, zeul somnului, care încerca să o ajute pe Ceres, zeiţa recoltelor, care nu mai putea să dea rod lanurilor de grâu, fiind prea epuizată după ce-şi căutase fiica rătăcită. Macii au ajutat-o să doarmă şi, după ce zeiţa s-a refăcut, grâul a început din nou să crească.
Prezenţa macilor a rămas, de atunci, în credinţa populară, esenţială pentru recoltă.
Potrivit legendelor creştine, macul ar fi apărut din sângele vărsat de sfinţii martiri.
Având semnificaţii dintre cele mai variate, macul simbolizează frumuseţea şi gingăşia persoanei căreia îi este oferit, este floarea dragostei pasionale, dar es
te şi simbol al odihnei sufletelor celor adormiţi întru Domnul.

Se spune că, în Sâmbăta Mare, toate florile au rămas treze la privegi, numai macul a adormit. Auzindu-şi, totuși,  semenele strigând "Hristos a înviat!", macul s-a trezit şi s-a ruşinat atât de tare, încât şi-a schimbat culoarea din alb, cum era până atunci, în roşu aprins.
Romanii şi grecii considerau macii un simbol al dragostei. Romanii îi considerau drept vindecători ai rănilor din dragoste, iar grecii îi vedeau ca pe un semn al fertilităţii, dătători de sănătate şi de putere.
La noi, în tradiția populară copiilor agitați li se dădea pentru calmare și somn ceai din capsule uscate de mac ori semințe fierte în lapte. 
Unii țărani puneau flori roșii de mac într-o ceșcuță cu apă fiartă și aceasta se bea pentru somn. 


*Blidarul se expediaza demontat. Se poate asambla foarte usor.

Iata mai jos cateva sugestii de aranjament:


***

Expozitor de obiecta artizanale


 
Autentificare
Email 
Parola
» Inregistrare cont
» Recuperare parola
Cos cumparaturi
Cosul dumneavoastra de cumparaturi este gol.
Oferta speciala
Martisor pictat Pisicute romantice

 

Pret: 15 Lei

Curs valutar
La data: 15-05-2024
  Euro 4,9765 Lei
  USD 4,5960 Lei
Convertor valutar
Ghidul tau autentic de shopping.








PARTENERI



 

Website detinut de Artizanescu Edit S.R.L., CIF:24351874, Reg.Com: J23/2553/2008

   


artizanescu.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.