Bucuria din casa Mihaelei

Mihaela Sămăreanu iubește lucurile făcute cu migală. Nu există călătorie pe care să o facă,  oriunde în lume, fără să cumpere ceva pentru sufletul ei, pentru colțișorul ei de liniște și frumos.

De la Artizanescu.ro a ales tripticele din lemn pictate manual cu diverse modele: trandafiri, mere, floarea-soarelui sau câmpuri de maci și apusuri de soare fabuloase.

Când are o zi grea (și Mihaela chiar are zile cumplite uneori!) se așază pe un fotoliu, pune muzica preferată, în surdină, și privește peisajele cu care și-a împodobit casa. Câteva minute de relaxare și viața merge mai departe. Pentru că e o luptă.

Îți mulțumim, Mihaela!

DFM

categories Oameni | comments Comentarii (0)

Ovidenia de la Bacău. Dăruind, vei dobândi!

Preotul Ovidiu Radu.

Există oameni în ziua de azi care au bucuria de a-și ajuta aproapele, care trăiesc pe lume ca să aducă lumină și liniștire sufletească celor care suferă și au nevoie de un gând bun și-o vorbă mângâietoare. Pe lângă toate acestea, iubirea e cea care cuprinde toate acțiunile lor.
Preotul Ovidiu Radu din Bacău este un om bun ca pâinea caldă, unul dintre cei care și-a făcut un țel din ajutarea copiilor din familiile defavorizate și a bătrânilor singuri. În acest sens, domnia sa a înființat Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005”, alături de un grup de creștini preocupați de nevoile sociale existente la nivelul Municipiului Bacău.
„Misiunea Asociației este ajutoarea copiilor, familiilor dezavantajate, bătrânilor, persoanelor care datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială nu au posibilitatea să își asigure nevoile sociale. Domeniile de activitate ale Asociației sunt: educație, dezvoltarea comunității locale, dezvoltarea organizațională și asistență în cazuri extreme.
„În anul 2022 am reușit să participăm pentru prima data în cadrul unui amplu proiect derulat prin Federația Filantropia ce are ca scop creșterea impactului la nivelul societății pe care îl are Asociația noastră. Acest lucru ne-a făcut să devenim mai buni și să perfecționăm fiecare serviciu pe care îl prestăm.”, scrie părintele Ovidiu pe pagina asociației.

„În cadrul acestei organizații ne străduim zi de zi să oferim aproapelui nostrum nădejdea și certitudinea că cineva îi iubește necondiționată și are întotdeauna o soluție la problema lor.
Totodată vrem să insuflăm tuturor beneficiarilor ideea unui Hristos adevărat și iubitor care nu lasă pe cei necăjiți și îi iubește pe fiecare în mod egal.
Hristos este centrul și modelul absolut, iar noi, echipa Ovidenia, pe El îl avem călăuză și lumină în întreaga noastră activitate.
Ajută – Bucură – Mulțumește!
În contextul acestui moment de reflecție și aducere aminte, doresc să mulțumesc în numele întregii echipe din organizația noastră, colaboratorilor și partelerilor noștri pentru susținere, sprijin și găsirea unor metode constante ca împreună să avem servicii de calitate pentru cei care ne cer ajutorul.  O bătrânică ajutată de părintele Ovidiu
PROGRAME SOCIALE:
Asistenţă socială: contribuim la reducerea efectelor sărăciei şi a reintegrării sociale a persoanelor vulnerabile prin intermediul implementării proiectelor, care promovează calitatea protecţiei sociale şi a sănătăţii populaţiei;
Educaţie: contribuim la construirea unui viitor mai bun pentru copii şi adolescenţi acordând sprijin material şi spiritual tinerilor din familii vulnerabile şi asigurându-le accesul la instituţiile de învăţământ superior şi traning-uri profesionale;
Dezvoltarea comunităţii locale: depunem eforturi pentru construirea şi dezvoltarea unui mediu de trai mai bun în zonele rurale şi urbane prin intermediul implementării proiectelor care creează locuri de muncă şi contribuie la prevenirea migraţiei ilegale;
Dezvoltare organizaţională: promovăm dezvoltarea autonomiei şi lucrăm pentru îmbunătăţirea autorităţii organizaţionale, desăvârşindu-ne şi perfecţionându-ne continuu metodica coordonării proiectelor;
Asistenţă în cazuri extreme: reacţionăm şi intervenim în caz de calamităţi naturale, accidente umane şi cazuri extremale, redresând nevoile populaţiei afectate.
Asistenţă socială primară, specializată şi social-medicală, conform tipologiei serviciilor sociale prevăzute de legislaţie pentru: familie, tineri, vârstnici, grupuri aflate în situaţii de risc;
Servicii de cantină socială:
Centre de zi pentru copiii separaţi sau cu risc de separare de părinţi;
Prevenirea abuzului şi exploatării, sub diverse forme, a copilului şi prevenirea abandonului şcolar;
Atragerea de finanţări nerambursabile pentru creşterea calităţii vieţii beneficiarilor;
Asistenţă socială şi consiliere socială, psihologică, vocaţională şi informare în domeniu pentru persoanele aflate în situaţii de risc social;
Servicii de socializare şi petrecere a timpului liber pentru copii separaţi sau cu risc de separare de părinţi, persoanele aflate în situaţii de risc social;
Înființarea unor centre pentru servicii de consiliere şi ajutorare a persoanelor aflate în dificultate.
Asociația Club Sportiv „Ovidenia 2005 Bacău” 
Asociația Club Sportiv „Ovidenia 2005 Bacău” a luat naștere în anul 2019 la inițiativa părintelui Ovidiu Radu, președintele ONG-ului cu același nume, Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005”. Coordonatorul voluntar al acestui club de sport este domnul Coclenci Vasile-Daniel, campion național la Judo, cu o experiență de peste 30 de ani de activitate de judo în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și arbitru național în cadrul Federației Române de Judo.
Motivul pentru care acest Club a luat ființă a fost pentru a oferi copiilor cu posibilități reduse șansa practicării unui sport pentru trup și minte, non-violent, prin intermediul căruia se pot obține performanțe în viitor, fiind totodată o alternativă sănătoasă în ceea ce privește ocupația tinerilor care tind să aibă un stil de viață nesănătos, ori să își creeze niște anturaje neprielnice.
Sportivii clubului au participat în acest timp la diferite competiții, acasă sau în deplasare, acolo unde s-au întors cu rezultate frumoase, 4 dintre ei obținând medalia de bronz în cadrul concursului organizat în Municipiul Adjud, intitulat „Memorialul Ciupitu Ioan”.
În prezent, în cadrul clubului sunt 20 de sportivi cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, jumătate dintre aceștia fiind sponsorizați de către Club, ei provenind din familii aflate în situație de risc. Totuși, având în vedere statusul social al acestor copii, ei doresc să fie performanți, învață bine și se țin de antrenamente. Pe viitor, ne dorim ca numărul sportivilor să crească la minim 35, însă acest lucru depinde de fondurile de care vom dispune. Pe viitor ne dorim organizarea unui concurs propriu ce se va intitula „Cupa Ovidenia” și va avea în vedere participarea și susținerea unor copii care de asemenea au o situație materială precară, însă care se chinuie cu puținele resurse să dobândească rezultate frumoase în sport.
În lotul de sportivi, majoritari sunt băieții, aceștia fiind în număr de 17. Numărul băieților este majoritar având în vedere faptul că acesta este un sport al disciplinei și bunei purtări, ambele necesare unui viitor bărbat responsabil, dar și pentru a nu da curs posibilelor episoade în care băieții pot fi recrutați de bande spre a comite fapte contrare moralei societății civile.
Pentru fete, care în lipsa unui astfel de program, din păcate, pot fi ușor racolate de către proxeneți, există pe de o parte acest club, iar pe de altă parte, de curând am început practicarea unor cursuri de auto apărare, prilej cu care tinerii învață tehnici esențiale de blocare și intimidare a unei posibile amenințări fizice din partea unui atacator înarmat sau nu.”
„În cadrul Clubului Sportiv Ovidenia, pe lângă activitățile și competițiile de judo derulate în mod curent pentru copiii înscriși, se vor desfășura cursuri de autoapărare prin tehnicile sportului Krav Maga. Prin intermediul acestui curs gratuit ne dorim ca toți tinerii, în special tinerele adolescente, să cunoască măsuri de prevenție și apărare în cazul unui potențial atac fizic din partea unui agresor.
Cursurile de autoapărare se adresează copiilor începând cu vârsta de 14 ani și se vor derula în fiecare marți și joi în intervalul orar 18:00 – 19:30 la sala de sport a Școlii Ion Luca din strada Alecu Russo nr. 37, Bacău. Orele se vor derula în condiții de siguranță, sub coordonarea și supravegherea unor instructori autorizați.
Krav Maga este unul dintre cel mai eficient și răspândit sistem de autoapărare. Acest sport este un sistem de luptă și nicidecum un sport sau un stil de arte marțiale. În Krav Maga nu există competiții și mult mai important, nu există reguli precum cele întâlnite în sporturile de contact. Scopul acestui sistem de luptă este de a oferi practicantului tehnicile și tacticile necesare pentru a se putea apăra în situații violente și de multe ori pentru a-și apăra propria viață.”
Asociația Ovidenia
Adresa: Str. Poligonului, Nr. 89, Bacău, jud. Bacău
E-mail: asociatiaovidenia2005@yahoo.com
https://www.facebook.com/acca.ovidenia

Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005”

 C.U.I. 18217615 Cont: RO26UGBI0000212009621RON, pentru cine dorește să ajute. 

Fotografiile aparțin Asociației Ovidenia.

categories Oameni | comments Comentarii (0)

Gânduri de la clienții noștri

„Mi se întâmplă uneori să vibrez la niște lucruri și să-mi rămână în suflet și apoi, m-am gândit că de ce să nu promovăm artiști în viață, pe care îi cunoaștem sau nu și care, poate chiar azi trăiesc din arta lor.
Anul acesta am fost absolut impresionată de niște icoane pe sticlă. Mi s-au părut remarcabile prin originalitate și foarte expresive. Nu mai văzusem de mult ceva care măcar să semene a pictură iconografică. Într-o lume inundată de kitsch, se întâmplă tot mai rar să mai vezi „altceva”. ” – Ioana Kantea

 

categories Oameni | comments Comentarii (0)

Dulceața de gutui, aroma din inima mea

Când vine toamna, închid ochii și îmi amintesc, mereu, cum făcea bunica dulceața de gutui. Diminețile erau o nebunie! Soarele nu mai ardea așa de tare, cerul senin era plin de norișori pufoși, iar din bucătărie venea o aromă amețitoare de dulceață. Pe aragaz fierbea un ceaun plin cu gutui aurii, și aroma lor mă înnebunea. Abia așteptam să mănânc, să simt carnea fructului (bunica nu le dădea prin răzătoare!) și gustul minunat. Niciodată nu mâncam pe pâine, ci direct din borcan. 

Rețeta Bențoaiei: 500 ml. apă, 6 gutui mari și coapte, 1 kg de zahăr, 5 pliculețe de zahăr vanilat, o lingură rasă de scorțișoară (sau batoane, vreo două), o lămâie și opt nuci. Fierbeți apa cu zahărul până se leagă un sirop. Puneți gutuile rase sau tăiate bucățele (peste ele turnati zeama de la o lămâie) și lăsați-le la înmuiat nițel. 20 de minute e bine? Atunci 30! 🙂 Dup-aia, aruncați-le într-un ceaun sau o tigaie tip wok. Din când în când amestecați și verificați dacă s-a închegat compoziția, picurând pe o farfurie uscată câteva lacrimi de zeamă. Nu trebuie să curgă, să se împrăștie. Nu uitați să puneți nucile și lămâile tăiate! Eu am adăugat și Lime. La sfârșit, introduceți dulceața în borcane sterilizate și pac!, puneți capacele. Eu le întorc cu fundul în sus, c-așa am văzut la Bențoaia, dar cred că făcea asta ca să nu prindă aer dulceața. Să le lăsați așa, până se răcesc. Și gata! Poftă mare!

P.S. Mai uitați-vă și la alte rețete de pe net, că or mai fi. 😉

DFM Foto, preluare net.

.

categories Bucataria Artizanescu | comments Comentarii (0)

România tradițională, la bloc

Există oameni, în zilele noastre ultra moderne, care iubesc obiectele populare, tradiționale, lucrate manual, cu migală și dragoste. Și chiar dacă s-au mutat la bloc, au adus acolo o fărâmă din România pură, de la țară. 

Știu, nici provincia nu mai e cum era odată, dar ceva din sufletul acestui popor greu încercat, tot s-a păstrat în anumite zone. Și iarbă mai există, și lemn mai există, și meșteri mai există!

Iulia a cumpărat de la noi, de la Artizanescu.ro, câteva obiecte lucrate manual, de care se bucură în fiecare zi. Îi dau o stare de acasă și de bine. Ne-a trimis câteva poze cu apartamentul ei, ca să vedem cum și-a aranjat bucățica de colț românesc. Cu dragoste, poftă de viață și lumină.

Artizanescu.ro

categories Evenimentele Artizanescului | comments Comentarii (0)