1 Iunie 2015: să ne jucăm Țara, țară, vrem ostași!


Vizualizari: 2.338

De Ziua Internațională a Copiilor, părinții și copiii sunt invitați să sărbătorească prin joacă, în cadrul evenimentului special „Joacă-te ca altădată”.

Între orele 11:00 și 13:30, bunicii, părinții și copiii sunt așteptați la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, pe pajiștea verde de lângă Biserica Răpciuni, să joace frumoasele jocuri ale copilăriei de ieri: Șotronul, Țară, țară vrem ostași, Rațele și vânătorii, Elasticul, Coarda sau Alunelul, să participe la ateliere de creație, concursuri, tombolă și să se bucure de frumusețea copilăriei.

Copiii mai sunt invitați să-și pună la încercare imaginația și creativitatea și să confecționeze moriști, avioane și vaporașe din hârtie, în cadrul atelierelor care se vor desfășura în cadrul evenimentului. Cei mai iscusiți maeștri de moriști și avioane vor fi premiați cu mai multe cadouri-surpriză.

Evenimentul și-a propus să readucă în prim plan frumusețea jocurilor copilăriei de altădată, jocuri care au început să se piardă. Astăzi, rareori mai vedem copii alergând prin curte sau jucându-se cu alți copii De-a prinselea, De-a v-ați ascunselea sau sărind elasticul. Jocurile copiilor de astăzi sunt pe tabletă, telefon sau console.

„Sub sloganul „Joacă-te ca altădată”, Secom® invită părinții să-și reamintească jocurile de ieri și să le transmită copiilor lor. Aceste jocuri contribuie la dezvoltarea fizică a copiilor, la dezvoltarea emoțională, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de comunicare, creativitatea și lucru în echipă,” spune Lucia Costea, managing partner Secom®.

 

 

 

 

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns