Adio, foame!


Vizualizari: 1.611

Filed under : Bucataria Artizanescu

Mi-e foame! Mi-e foame! Mi-e foame!

Sunt în oraș cu treburi și mi-e foame de leșin! Văd triplu. Vreau să mănânc ceva românesc, simplu, niște chifteluțe de porc cu piure de cartofi și murături asortate. Sau nu! Mai bine o pulpă de pui la grătar și ciuperci? Mmmm. Îmi plouă-n gât direct.

Însă la prețurile pe care le zăresc eu prin vitrinele restaurantelor pe lângă care băloșesc corespunzător sunt cam prea mari. Să-mi iau un covrig de 2 lei? Neeea! Mai caut. Și merg, și merg. Pe malul Dâmboviței, vizavi de Palatul Justiției, (Splaiul Independenței) îmi face cu ochiul un mic restaurant care se numește „Adio foame!” Ăsta e bun pentru mine!

Tii, ce de bunătăți! Stați să vă zic și vouă despre ce e vorba: ciorbă de burtă (8,5 lei), ciorba de legume (6 lei), supă de pui cu găluște (7,5), pulpe de pui la cuptor (100gr – 4 lei), conopidă pane (100gr – 3,5 lei), tocăniță de ciuperci (3,5 lei), piept de curcan (8 lei), 4 sarmale (8 lei), macrou la cuptor (4 lei), file de cod prăjit (100 gr. 4,5 lei),ardei copți (150 gr – 4 lei). Și multe altele. A, uitasem: desertul. Clătite, 2,5 bucata, cremșnit 3,5, plăcintă cu mere, 3,5 lei.

Reclamă-reclamă, dar e „pe bune”! Nici nu-i cunosc pe patroni, nici n-am vorbit cu ei. Cică prepară și platouri calde sau reci, la cererea clientului (atunci când organizam ceva acasă, parastas, botez, paranghelie) și oferă meniuri pentru instituțiile interesate să asigure prânzul angajaților.

Mie una, mi-a plăcut totul. Sunt un om fără pretenții culinare deosebite. Dacă-ar fi după mine, nici n-aș mai mânca, dar mă latră și mă mușcă pe dinăuntru foamea cuibărită în stomac. Trebuie s-o potolesc cu ceva, nu? Și atunci…

D.F.M.

Adiofoame@yahoo.com

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns