Aparițiile Fecioarei Maria în lume


Vizualizari: 6.976

Filed under : Lumina Credinței

În fiecare an, pe 15 August, creștinii din întraga lume prăznuiesc „Adormirea Maicii Domnului”, ziua în care Preacurata Fecioară Maria s-a așezat la dreapta Tatălui Ceresc. Există cronici și documente ale vremii care arată că, în ultimii 200 de ani, Fecioara Maria și-a făcut apariția în câteva locuri de pe glob, luate, apoi, cu asalt, de zeci de milioane de credincioși convinși de miracol.

Fecioara de la Lourdes a săvârșit numeroase vindecări

Pe 11 februarie 1858 Bernadette Soubirous, o fata de 14 ani, dintr-o familie de oameni sărmani care locuiau în Lourdes, o mica localitate la poalele munților Pirinei, aduna crengi uscate, împreună cu sora ei și o prietenă. Pentru că suferea de astm, Bernadette a rămas puțin în urmă. Deodată, dintr-o peșteră, copila a auzit un vuiet. Când s-a uitat mai bine, în fața ei se afla o femeie înaltă, îmbrăcată în alb și încinsă la mijloc cu o panglică albastră. Părea un înger. Fata s-a speriat grozav. A căzut în genunchi și a început să plângă. Apoi a rupt-o la fugă. Acasă, nu a spus nimănui ce a văzut. A doua zi, însa, iar a fost nevoită să meargă la cules de vreascuri. Timp de câteva zile ea s-a întâlnit cu îngerul care i-a cerut să se roage pentru păcătoși și să-i îndemne la pocăință. Până la urma, Bernadette i-a povestit parohului din sat tot ce i s-a întâmplat și, astfel, toată suflarea a putut afla de miraculoasa apariție. În timp, „Fecioara de la Lourdes” a săvârșit numeroase vindecări, primul caz fiind al unui bărbat care orbise. Localitatea a devenit celebră de atunci, în prezent existând aici peste 30 de hoteluri, un aeroport și o biserică subterană în care încap 20.000 de credincioși. În fiecare an, la Lourdes poposesc peste 5 milioane de pelerini. Interesant este că aici funcționează un centru medical unde doctorii pot constata vindecările miraculoase.

Sfânta Maria de la Fatima l-a apărat pe Papa Ioan Paul al II-lea

Pe 13 mai 1917, frații Jachinta (7 ani) si Francisco (11 ani) împreună cu verișoara lor, Lucia dos Santos (10 ani) din Fatima, Portugalia erau cu oile la păscut. O furtună cumplită s-a iscat din senin, iar copiii, speriați, au început să se roage, rostind „rozariul”, o rugăciune către Preacurata. După ce un fulger a brăzdat cerul, deasupra unui stejar a apărut o femeie învăluită în lumină. Plutea. Purta rochie, jachetă și o manta țesută cu fire aurii. „E Sfânta Fecioară, ne apără de furtună!”, și-au zis copiii, bucuroși. Aceștia au revenit acolo, în fiecare lună, pe data de 13, sperând ca Maica Domnului va apărea din nou. După câtva timp, pe 13 octombrie, Sfânta Maria li s-a arătat din nou. EA le-a promis micuților că va face o minune. Atunci, s-au adunat peste 70.000 de oameni. Nimeni n-a putut s-o vadă pe Fecioară, afară de cei trei copii. Era o zi ploioasă. A urmat „o minune”, descrisă de unul dintre martorii oculari: „Ploaia a încetat, norii s-au risipit și soarele a apărut ca un disc de argint. Dintr-o dată, a început să tremure. Lumina s-a făcut, galbenă, verde, roșie, albastră și violetă. Am rămas muți de uimire când soarele, roșu ca sângele, se precipita spre pamânt amenințând să ne zdrobească. Dar și-a reluat locul pe cer. Fecioara făcuse o minune.” În ziua în care se sărbătorea Fecioara de la Fatima, pe 13 mai 1981, teroristul Mehmet Ali deschidea focul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, în Piața San Pietro din Italia. Sfântul părinte a fost transportat de urgență la spital, fiind salvat în ultima clipă. Suveranul Pontif a cerut apoi, ca glonțul extras din el să fie pus în coroana Fecioarei de la Fatima, fiind convins că Ea l-a scos din ghearele morții.

Preacurata a apărut și la Bușteni

Și Romania a avut parte de numeorase apariții ale Fecioarei. La Șeuca, în 1995, Maica Domnului i s-ar fi aratat Rozaliei Marian, o călugăriță oarbă. De numele Sfintei Maria se leagă și înălțarea Mănăstirii Caraiman, din Bușteni. În urmă cu mai mulți ani, părintele Gherontie Puiu, a avut o viziune a Preacuratei, în timp ce se afla pe un deal de la poalele muntelui. El spune că Fecioara a apărut ca o lumină printre crengile unui brad bătrân. Ea i-a cerut călugărului să ridice, chiar acolo, un sfânt lăcaș de închinăciune. Gherontie a căzut în genunchi, s-a închinat, apoi a promis că va face întocmai. În câțiva ani, preotul a reușit să construiască o mănăstire de o rară frumusețe, ce poartă hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”. Mii de turiști vin zilnic, fie iarnă, fie vară și se roagă la poalele bradului, unde a apărut Preacurata. Se spune că cine crede cu adevărat în Sfânta Fecioară ea îl va ajuta mereu și îl va apăra de necazuri.

„Autorizați tot ceea ce privește Medjugorie. Acolo este un loc sfânt!”

În anul 1981, pe 24 iunie, Fecioara Maria a apărut și la Medjugorie, în apropiere de Bosnia-Herțegovina. Șase copii au spus că au văzut-o pe Maica Domnului urcând un deal. Ivanka, Mirjana, Vicka, Ivan, Marija și Iacov au revenit a doua zi. De atunci, ei primesc mesaje de la Fecioară, pe care le transmit, apoi, bisericii și lumii întregi. Într-una din aparițiile sale, Maica Domnului le-a spus credincioșilor că va lăsa un semn mare ce va dovedi prezența Ei. O mie de pelerini au putut atunci zări pe cer o cruce luminoasă. Aceștia au explicat și cum aratș Sfânta Fecioară: are ochii albaștri, obrajii îmbujorați, pe cap poartă o cunună din 12 stele. Stă așezată pe un nor și pare o fată de 17-20 de ani. La marile sărbători, Crăciun sau Paște, îmbracă o rochie aurită. După ce timp de zece ani Vaticanul și episcopul de Mostar s-au îndoit de fenomenul de la Medjugorie, la 21 ianuarie 1994, Papa Ioan Paul al II-lea, a spus: „Autorizați tot ceea ce privește Medjugorie. Acolo este un loc sfânt!”

Obiceiuri românești de la țară

În aceste zile, românul cu frică de Dumnezeu, dă de pomană din roadele viilor și livezilor „pentru sufletele morților”. La țară, fetele nemăritate adună ultimele buruieni pentru leacuri și farmece de dragoste. Tot acum, „se leagă ciocul păsărilor prin vrajă”, pentru a nu mai păgubi culturile. Începe și scuturatul nucilor. Dacă trandafirii înfloresc în perioada aceasta e semn că toamna va fi lungă și îmbelșugată. Pâna la Sfânta Marie Mica, de pe 8 septembrie, se însămânțează grâul de toamnă. O altă tradiție veche zice că, după ziua de Sfântă Mărie, bărbații renunță la pălărie, pentru că puterea soarelui scade. (Editura Mateescu)

 

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns