Bine ati venit!


Vizualizari: 5.414

Filed under : Fără categorie

Bine ați venit! Vă aflați pe o bucată de pământ românesc, sub un cer curat și limpede, ca lacrima de prunc. Sub voi, se întinde un câmp de litere amestecate cu țărână bogată și frumos mirositoare. Nu va rodi grâu, porumb sau fasole, ci vă va dărui fiecăruia, câte puțin din România, așa cum am cunoscut-o în copilărie sau din cărți (unii dintre noi). Cine vrea, poate să ni se alăture, desculț. Așa veți simți mai bine rădăcinile… Și cine știe? Poate o veți găsi și pe a voastră. Nu vă va fura nimeni pantofii, lăsați-i la marginea drumului!

În paginile acestea virtuale vă veți întâlni cu oameni frumoși și veseli, nobili în sufletele lor, neatinse și nealterate de răutățile din jur, (mai există, v-o spunem noi!) vă veți reîntâlni cu imaginile unei copilării autentic-românești, cu jocurile și gândurile ei pure, cu mâinile mamei, întinse spre voi, aromind a pătrunjel proaspăt cules din grădină. Așa-i că vă e dor de ea?

Veți auzi cântece vechi, doine, veți citi poezii, veți afla lucruri neștiute despre descântece, superstiții țărănești, povești și legende din bătrâni, culese de noi în anii de pelegrinări jurnalistice prin sate și comune uitate de lume.

Aici, veți simți din plin mirosul atât de drag al pâinii, bine ascunse în cuptorul țărănesc, pită dulce, ca țâța mamei, pită frământată de o bunică blândă, care știe să cânte colinde și nu-i mai pasă de medicamente compensate, pensii, de privatizări sau de cine conduce, azi, țara.

Tot la noi, vă veți putea bucura ochii și sufletul cu artizanat autentic românesc, cu minunății născute din mâini iscusite de țăran, neobișnuite cu mouseul și tastatura, dar atât de precise și de fine! Oale și farfurii din lut, icoane pe sticlă, șervețele cusute cu fluturi și lacrimi, covorașe, statuete din lemn, o fărâmă de Românie care poate fi adusă, cu ajutorul nostru, în orice colț al lumii. Nu știm exact în ce clipă ne-am hotărât să dăm viață acestui colț de Românie… Poate atunci când ne-am simțit, noi înșine, străini în propria țară? Sufocați, înecați, zăpăciți de vorbe și muzici tălâmbe, care nu aparțin poporului român? Ne-am săturat de mistificări, de cuvinte goale, care sună ca o tingire, de minciuni și de falsuri! Ne era dor de ţara noastră, pe care am cunoscut-o când eram mici, de aroma ei dulce, de jocurile şi datinile ei, de ciobani şi oi, de laptele proaspăt muls și băut pe nerăsulflate, când încă e cald, ne-am săturat de supermarketuri, vrem țuică adevărată, de prună, care să ungă, dulce, gâtlejurile însetate și triste, vrem slană, cu mult colesterol, vrem muzică autentică, bucurie, prietenii aproape, vrem pace și liniște!

Când vi se va face dor de toate acestea, puteți să bateți la ușa site-ului nostru și vi se va deschide! Oricând…

 

 

Comments

comments

4 Raspunsuri La “Bine ati venit!”

 1. ALEX spune:

  Nu stii sa pretuesti ceva pina nu ai ..pierduto..

 2. catalina spune:

  m-ati facut sa plang…sigur,nu doar pe mine,mi-asa de dor…de iarba verde de acasa…de Gil Dobrica si de voi…de voi toti…dragii mei frati romani!!!

 3. catalina spune:

  mi-e dor de bunicul …mi-r dor de serile fara ganduri negative…cand puteam privi stelele intinsi pe spate in gradina bunicului,in afara timpului si spatiului

 4. catalina spune:

  complimente….apreciabila initiativa artizanescu…mi-ar face placere sa va cunosc….catalina din tg neamt,actualmente viareggio-Italia.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns