Cum curățăm petele de băuturi și alimente?

Bere. Se curăță cu esență de oțet. În caz că e nevoie, se înmoaie în apă cu săpun lichid, se clătește și, la final, se spală cu apă foarte fierbinte. Caramel. Se spală cu apă rece și săpun lichid. Apoi, dacă mai e nevoie, se aplică pe pată o soluție de peroxid. Ciocolată. Se spală […]

Caisa, o fructă minune

Dragii mei, în afară de beneficiile pe care le au în atenuarea diverselor probleme de sănătate, caisele ne mai dau o crenguță de ajutor, dacă respectăm anumite reguli și ne ținem de dietă. Putem să slăbim chiar și de 5 kg. într-o săptămână. Teritoriul lor de origine se află la granița dintre Rusia și China, […]

Dulceața de gutui, aroma din inima mea

Când vine toamna, închid ochii și îmi amintesc, mereu, cum făcea bunica dulceața de gutui. Diminețile erau o nebunie! Soarele nu mai ardea așa de tare, cerul senin era plin de norișori pufoși, iar din bucătărie venea o aromă amețitoare de dulceață. Pe aragaz fierbea un ceaun plin cu gutui aurii, și aroma lor mă […]

Cum mâncau strămoșii noștri

Cât mănâncă, țăranul dorește să fie și să aibă liniște. „Lasă-mă să-mi ticnească mâncarea!”, ”Nu mă face să înghit cu noduri!”, etc, arată dorința lui să fie lăsat în pace cât mănâncă. Iarna, țăranul român mănâncă bine de două ori pe zi, între 9 și 10 dimineața și înainte de-a amurgi. Copiii (plozii, băieții și […]

Chimenul, prietenul stomacului tău

În afară de flori, pomi fructiferi și legume, grădina bunicii din partea tatălui era plină de plante medicinale. Pe unele le cunoșteam de la ea, mi le descria în parte pe fiecare (Dănuță, uite, asta e păntru când te doare burta, asta e păntru nervi, păntru piele, păntru bătături…). Cel mai des era chimenul, care […]