Dragii mei, în afară de beneficiile pe care le au în atenuarea diverselor probleme de sănătate, caisele ne mai dau o crenguță de ajutor, dacă respectăm anumite reguli și ne ținem de dietă. Putem să slăbim chiar și de 5 kg. într-o săptămână.
Teritoriul lor de origine se află la granița dintre Rusia și China, primele atestări ale caisului fiind din anul 3000 î.H. Sâmburii lui, împreună cu cei ai piersicului, au ajuns în spațiul European pe Drumul mătăsii, iar în anul 60 î.H. caisele au fost semnalate în Grecia, apoi pe teritoriul Imperiului Roman.
Medicina tradițională chineză le folosea în boli degenerative și pentru prelungirea vieții.
În jurul secolului I, d.H. mai toate grădinile se mândreau cu caiși, fructele lor, proaspete sau uscate, fiind desertul preferat al acelor timpuri.
Artizanescu vă propune o dietă care se bazează pe caise. Timp de o săptămână, vom mânca numai caise sau compoturi făcute din această teribilă fructă. Avem voie să bem apă plată, nu mai mult de 2 litri pe zi.
Dieta poate părea grea unora, dar e benefică și puteți încerca măcar două zile să vă țineți de ea. Nu veți regreta!
Mic dejun: mâncați caise crude cât puteți. Pe săturate!
Gustarea de dimineață: un pahar cu suc de caise (făcut de voi la storcător), completat, eventual, cu apă plată. Fără zahăr!
Prânz: caise crude, câte puteți mânca.
Gustarea de după-amiaza: compot de caise neîndulcit.
Cină: compot de caise neîndulcit.
Ca această dietă să aibă rezultatele scontate și să le păstrați cât mai mult timp, iată și câteva sfaturi foarte utile și ușor de urmat:
– nu mâncați mai mult de două kg. de caise pe zi pentru cele trei mese și două gustări!
-beți doar apă plată și maximum 1 litru de ceai de soc, mușețel sau sunătoare. Eventual, le puteți combina.
-în următoarele trei zile, după încheierea dietei cu caise, încercați să treceți treptat la alimentația normală.
Succes!
DFM
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI