Maica Domnului- Minunea Florii neprihănite


Vizualizari: 208

Filed under : Lumina Credinței

Numele de „Floarea cea Nevestejita” vine din cantarile inchinate Maicii Domnului, careia Biserica i se adreseaza in imnuri cu aceste cuvinte: „Tu esti radacina fecioriei si Floarea cea nevesejita a curatiei”.
Se spune despre aceasta minunată icoana ca ocroteste familia. Oamenii se roaga pentru pazirea vietii curate si drepte sau pentru a-si alege un sot bun sau o sotie potrivită. Rugaciunea catre aceasta icoana ajuta la dezlegarea conflictelor dintre rude si la vindecarea de boli.

artizanescu.ro

Icoana este sarbatorita pe 3 aprilie.

Pe insula Kefalonia, situata langa Athos, există o traditie care se pastreaza si acum: in ziua Bunei Vestiri a Sfintei Fecioare Maria sunt aduse aici flori albe de crin, cu care Arhanghelul Gabriel a aparut in mana in fata Preacuratei Maici a Domnului ca sa-i arate voia lui Dumnezeu pentru Ea.
Florile sunt puse sub carcasa icoanei, pe fata Sa si acolo raman pana la Adormire, de 15 august, fara apa si fara lumina soarelui. Dupa aproape cinci luni, tulpinile lor uscate prind viata, apar muguri noi care infloresc. Este o minune care se intampla in fiecare an in Grecia.
Icoana Maicii Domnului Floarea cea Nevestejita este un cadou potrivit pentru onomastica sau pentru tinerii care urmeaza sa isi intemeieze o familie.

www.artizanescu.ro

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns