Muzeul Satului împlinește 77 de ani


Vizualizari: 1.929

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 17-19 mai 2013 evenimentul ANIVERSAREA MUZEULUI SATULUI. Cu acest prilej, sunt sărbătoriţi cei 77 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului, precum şi ctitorii săi, Dimitrie Gusti şi Şcoala Sociologică de la Bucureşti şi Gheorghe Focşa.

De asemenea, anul 2013 este anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. La ceas aniversar, Muzeul Satului a pregătit mai multe evenimente:

Vineri, 17 mai 

ZIUA MUZEULUI SATULUI

Program dedicat ctitorilor Muzeului Satului, lăcaş de cultură devenit o emblemă de identitate naţională şi un reper cultural internaţional, prilej de descoperire şi cunoaştere a istoriei şi patrimoniului muzeului. Evenimentul se încadrează într-un şir de acţiuni organizate de muzeu în scopul educării tinerilor şi readucerii în conştiinţa colectivă a activităţilor legate de strategia de dezvoltare a muzeului, de la înfiinţare şi până astăzi, precum şi organizarea şi promovarea acestui program în contextul expoziţiei permanente în aer liber (expoziţii, demonstraţii ale meşterilor populari, spectacole muzicale, coregrafice, de teatru şi poezie, lansări de carte.

18.00 – 19.00 – Concert extraordinar Harry Tavitian

Sâmbătă, 18 mai

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MUZEELOR

DUPĂ-AMIAZA MUZEULUI SATULUI

Program european coordonat de Direcţia Muzeelor din Franţa destinat publicului larg pentru cunoaşterea şi descoperirea colecţiilor muzeului.

În România programul este coordonat de Reţeaua Naţionala a Muzeelor din România (RNMR). Programul cuprinde: micro-expoziţii, spectacole de muzică şi poezie, lansări de carte, teatru, ateliere de creaţie interactive, team-building-uri, concursuri, programe de socializare etc.

SÂMBĂTA DE BASM – POVEŞTI NEMURITOARE

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Clasa 1 E vă invită în fiecare sâmbătă, începând cu data de 13 aprilie 2013, ora 11.00, la programul cultural educativ Sâmbăta de basm.

Într-o reţetă prietenoasă, poveştile copilăriei prind viaţă, cei mici fiind provocaţi să descopere, să citească şi să îşi imagineze finalul! Şi totul se întâmplă în minunatul decor din „satul bunicilor” – Muzeul Satului.

18.00 – 19.00 – Concert extraordinar Tudor Ungureanu şi Ansamblul Ştefan Vodă

Căpriana, Republica Moldova

19.00 – 21.00 – Expoziţie de fotografie realizată în colaborare cu Galeria 25 –

– „RASARIT ŞI ASFINŢIT”– Aleea Călăreţilor – Kiseleff, 28 – 30

Duminică, 19 mai

ZIUA SATULUI ROMÂNESC

TUDOR ARGHEZI – 133 de ani de la naşterea marelui poet.

Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 133 de ani de la naşterea marelui poet. Programul cuprinde momente de muzică, poezie, medalioane de prezentare.

18.00 – 19.00 – Concert extraordinar Adrian Naidin

17 – 19 mai 2013

Expoziţie de icoane pe lemn şi pe sticlă în sprijinul Anului omagial dedicat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

Anul 2013 este declarat Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de toleranţă religioasă de la Milano (313). Pe parcursul a trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să participe la ateliere interactive ale meşterilor populari, să viziteze expoziţii cu tematici diverse, să asculte muzică populară românească dar şi muzica etniilor, muzică clasică şi muzică bizantină.

E.M.

 

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns