Târg de Sfânta Maria la Muzeul Satului


Vizualizari: 2.251

Muzeul Naţional al Satului  „Dimitrie Gusti” în colaborare cu Asociaţia Bio România, organizează în data de 15 august 2013 Târgul de Sfânta Maria, cu scopul de a reface atmosfera târgurilor de altă dată.

Este un bun prilej de a reveni la Muzeul Satului, deoarece la marea sărbătoare prăznuită în această zi oferim un program atractiv cu demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi produse bio.

Între Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului – 15 august) şi Sfânta Marie Mică (Naşterea Maicii Domnului – 8 septembrie) încep lucrările agricole de toamnă şi este momentul în care se deschide sezonul la nunţi. În unele zone ale ţării, în ziua Adormirii Maicii Domnului, femeile merg la biserică unde sfinţesc şi împart struguri, prune, flori, plante de leac şi merg la cimitir pentru a tămâia mormintele. Tot la sate se obişnuieşte ca în această zi să fie angajaţi pândarii în vii şi se oferă ofrandă din noua poamă.

Vă aşteptăm, aşadar, să fiţi alături de noi. Să târguiţi colaci şi miere, plăcinte cu nuci şi mere, halviţă şi turtă dulce, oale şi ulcele, opinci şi floricele.

Programul târgului: 9.00 – 19.00.

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns