Cautare rapida

Cautare avansata

Catalog produse







Compari.ro - ghid autentic de shopping








 


Icoana Sfantul Dimitrie, mare (30x39 cm)

Icoana Sfantul Dimitrie, mare (30x39 cm)

 

Produs in stoc

 

Pret: 350 Lei

 

Comanda acest produs

Icoana Sfantul Dimitrie, mare (30x39 cm) Icoana Sfantul Dimitrie, mare (30x39 cm) Icoana Sfantul Dimitrie, mare (30x39 cm)
Informatii


Icoana Sfantului Dimitrie

Icoana este inspirata din vechi izvoade transilvane (Arpasul de Sus, Sibiu, 1886). Pictura este realizata cu tempera, pe sticla, galbenus de ou si foita de aur. 
Va fi un cadou de suflet, deosebit, pentru cei care iubesc arta populara autentica romanesca si, in special, pentru colectionarii icoanelor pe sticla.

Dimensiuni totale: 30 x 39 cm.

Icoana ocrotitoare il infatiseaza pe Sfantul Dumitru, care il ucide, simbolic, pe imparatul Maximian. Un inger il incoroneaza pe sfant.  Sfantul Dumitru este imbracat in haine militare, la fel ca si imparatul cazut la pamant. Originea numelui sau este greceasca si ne aminteste de vechea zeita Demeter.

Rugaciunea Sfantului Dimitrie, sarbatorit la data de 26 octombrie:

„Mare mucenice Dimitrie, Izvoratorule de Mir, cel care ai rusinat paganatatea, plecandu-ne genunchii inaintea ta, ne rugam tie cu umilinta: Tu, cel care stai inaintea lui Hristos, vindeca-ne prin rugaciunea ta de patimile sufletesti si trupesti care ne apasa!
Lumineaza-ne sufletele molesite de pacate, tu, cel care te-ai luptat cu taria Duhului pentru adeverirea credintei adevarate!
Fereste-ne, sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice intamplari rele: de boli, de neputinte, de potop, de foc, de cutremur, de vrajba, de lipsuri, de razboiul dintre noi, de vrajmasii vazuti si de cei nevazuti si de toate primejdiile, ca sa ne invrednicim si noi, pacatosii, in veacul ce va sa fie, ca impreună cu tine si cu toti sfintii, sa-L slavim cu bucurie pe Dumnezeu si sa devenim partasii vietii vesnice.
Amin!”

Sugestie de prezentare: 

 
Autentificare
Email 
Parola
» Inregistrare cont
» Recuperare parola
Cos cumparaturi
Cosul dumneavoastra de cumparaturi este gol.
Oferta speciala
Martisor pictat Pisicute romantice

 

Pret: 15 Lei

Curs valutar
La data: 30-04-2024
  Euro 4,9759 Lei
  USD 4,6361 Lei
Convertor valutar
Ghidul tau autentic de shopping.








PARTENERI



 

Website detinut de Artizanescu Edit S.R.L., CIF:24351874, Reg.Com: J23/2553/2008

   


artizanescu.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.