O icoană românească, în casa lui Joe Biden


Vizualizari: 3.107

Filed under : Oameni

Un moment de suflet, legat de recenta vizită a vicepreședintelui Americii, Joe Biden, a fost reprezentat de popasul pe care soția acestuia, Jill, împreună cu Maria Băsescu, l-au făcut la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din București.

Timp de o oră, în care fluxul de vizitatori nu a fost restricționat, oaspeții au făcut un tur al gospodăriilor tradiționale, au vorbit cu meșterii populari și au primit mici cadouri de la aceștia.

Sf. Imparati Constantin si Elena foto Artizanescu

Prof. Vladimir Baciu i-a daruit sotiei vicepresedintelui american, Jill Biden, o icoană cu Sfinții Împărați Constatin și Elena.

Ghid le-a fost chiar directorul muzeului, prof. Paula Popoiu. Entuziasmată, Jill Biden a îmbrățișat-o pe Adela Petre, un meșter popular, țesător, în vârstă de 85 de ani, din Buzău. Interesant este că Adela Petre s-a întâlnit în trecut și cu fosta primă doamnă a SUA, Hillary Clinton.

„Acest tur va rămâne în sufletul meu!”, a declarat Jill Biden. Apoi i-a urat Adelei Petre să fie sănătoasă.Prof. Vladimir Baciu, foto: Razvan Mateescu

Soția vicepreședintelui american a mai spus că este impresionată de arhitectura clădirilor din complexul muzeal, dar și de operele meșterilor artizani.

Chiar în ziua în care au fost prăznuiți întemeietorii religiei creștine, Jill Biden a primit în dar, de la artistul plastic Vladimir Baciu, o minunată icoană, care îi înfățișa pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Răzvan Mateescu

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns