A apărut vila de apartament!


Vizualizari: 2.434

Filed under : Oameni

De câte ori nu v-aţi gândit să renunţaţi la apartamentul dumneavoastră de la bloc, pentru a vă muta într-o casă la curte? Vecinii de scară fac zgomot, liftul nu funcţionează, seara nu găsiţi loc de parcare. Un inginer braşovean a găsit soluţia pentru cei care îşi doresc o gospodărie “pe pământ” cu garaj, căţel şi  purcel: case şi vile la scara 1: 40.

Laurenţiu Trifan este inginer auto într-un Service din Braşov, o meserie care nu prea are legătură cu prelucrarea lemnului şi în general a materialelor neferoase, ci mai mult cu cheile şi cricurile. De mai multă vreme, însă, năzuieşte să îşi înalţe o casă de toată frumuseţea. Şi-a achiziţionat chiar şi un teren la marginea localităţii. Nerăbdător să-şi vadă visul cu ochii şi permanent preocupat să confecţioneze ceva cu mâinile lui, locuitorului de la poalele Tâmpei i-a venit idea să construiască vile în miniatură, folosind bucăţi mici de lemn, beţe de chibrit, boabe de piper şi muştar, hârtie, lipici, dar şi multă imaginaţie şi răbdare. Încetul cu încetul, din degetele iscusite ale braşoveanului au ieşit mai multe vile de jucărie, pe care, doar privindu-le, parcă începi să simţi confortul unei asemenea locuinţe. Căsuţele, ale căror sâlpi de rezistenţă sunt făcuţi din beţe de papură, au iluminare electrică pe timp de noapte. Garajele aferente sunt dotate cu rampă, iar de pereţii lor stau agăţate chei de maşină cât vârful de unghie. Construcţiile sunt împrejmuite cu gard lăcuit, au pomi în curte şi piscină, în care inginerul a turnat puţin antigel, pentru ca “apa” să aibă o culoare albastră-verzuie specifică şi să nu se evapore.

Un câine cât un şoricel latră furios la poartă pentru a apăra maşinile: un Mini englezesc pentru piaţă şi un BMW de mers la ocazii. În curte sunt montate lămpi de grădină cu lumină discretă, aşezate printre rondurile de flori şi aleile pavate cu boabe de muştar. Scara exterioară  care urcă la etajul mansardat este vegheată de un felinar cu lumină caldă pentru ore târzii. Înăuntru, mobilierul este adecvat, respectând proporţiile locuinţei şi linia generală a clădirii. Nu poţi să nu îţi doreşti măcar un pic să fii mai mic de 40 de ori pentru a face o baie în cada cât o coajă de nucă, să desfaci uşa frigiderului şi să-ţi adjudeci o bere cât o piuliţă de 6 şi apoi să te tolăneşti în patul cât o cutie de chibrituri. E bine să visezi cu ochii deschişi!

Microdezvoltatorul imobiliar

Cu obrazul lipit de peretele exterior al vilei, Laurenţiu Trifan, om învăţat cu duritatea fiarelor din atelierul mecanic, potriveşte cu degetele, într-o cameră de la etaj, covoraşul de 3 pe 5 centimetri pe care probabil în joaca lor, spiriduşii l-au luat în picioare. “Visul meu şi al soţiei, ca şi al multora este să ne facem o casă. Până atunci am zis să văd cum ar veni şi iată ce a ieşit. Am făcut deja vreo 40 de case. Nu sunt nişte simple obiecte de artizanat. Am paricipat cu ele şi la câteva expoziţii ale unor firme de construcţii, ne-a spus inginerul.” Cu timpul, pasiunea braşoveanului a devenit atât de mare încât şi atunci când iese la iarbă verde cu familia nu uită să îşi ia cu el trusa de lucru şi câteva materiale pentru a finaliza o măsuţă, un coş în miniatură, un toc de fereastră sau porţile pentru garajul cât un pachet de ţigări. Munca la o aemenea gospodărie miniaturală poate dura şi trei luni, în funcţie de complexitatea lucrării. Cam tot atât cât ar dura construcţia uneia normale. Preţul este însă mult mai mic, doar 350 – 400 de euro. (Editura MATEESCU)

 

 

 

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns