Izvoarele vindecătoare din Cervenia


Vizualizari: 5.286

Filed under : Reportaje

În incinta Centrului de Sănătate Cervenia, situat la 20 de km. de Alexandria, județul Teleorman, se află o adevărată comoară, despre care puțină lume știe. Din barba turtită a unui deal bătrân, aflat la câţiva zeci de metri de clădirea spitalului, răsar 7 izvoare, a căror apă este ca un medicament.

Unii localnici spun despre aceste izvoare că ar fi fermecate și, se pare, că nu sunt departe de adevăr. Apa care țâșnește din pământ are proprietăţi terapeutice și e foarte bună în tratarea bolilor digestive: ulcere, gastrite, dischinezii biliare. În fiecare zi, bolnavii internați, dar și oamenii din partea locului, fac o coadă destul de mare în fața firicelului de apă. Așteaptă cu toții, cuminți, în mână cu o cănuță sau cu bidoane, să le vină rândul ”la țuțuroi”. Bătrânii internaţi în secţia de geriatrie a spitalului, se scoală dis-de-dimineaţă, cu grijă, ca să fie primii care beau din lichidul tămăduitor. Nici nu se crapă bine de ziuă că îi și vezi la coadă, zâmbind rușinoși pe sub mustăți. ”Eu am avut ulcer ani, de zile, zice Costel Vladimir, un pacient în pijama mov. Am băut apă de la izor, am ținut și regim, cum mi-a zis doctorul și acum nu mai am nimic. Ditamai buboiul, din stomac, a dispărut. Acum am venit pentru că am probleme cu prostata, dar o repar și p-asta, nu mă las. Cică e bună și la… impotență, face minuni!” În timp ce discutăm, mai apar alții, unii ajutați chiar de personalul din spital. Soarele e sus, cam anemic, fără vlagă și parcă ne face cu ochiul șugubăț: ar bea și el un păhărel, că nu prea are putere… www.Artizanescu.ro

”Beau apă din asta, de când mama m-a făcut”

Locul are o istorie aparte, fiind o ctitorie a domniţei Bălaşa. Despre apa miraculoasă ştiu mai mult bătrânii din cele 10 comune vecine deservite de unitatea medicală. Înainte de inventarea pastilei Viagra, oamenii de aici aveau o reţetă mult mai simplă şi mai la îndemână. Nu e vorba de farmece și vrăji, nici de țelina rasă sau de țuică, luată pe stomacul gol, cu miere de albine. Ci de apa de la spital. Ea e cea care le-a redat vigoarea și chiar potența sexuală, pierdută, nu se știe cum și pe unde…

Câţiva locuitori mi-au confirmat faptul că şi-au ameliorat suferinţele după ce-au băut apă din curtea spitalului din Cervenia, iar alţii sunt în stare să jure că şi-au recăpătat bărbăţia, apelând la această soluţie. ”Mă numesc Anghel Măru și am 89 de ani, îmi șoptește în cercel un bătrânel simpatic, venit tocmai din Alexandria, împreună cu nepotul. Sunt sănătos tun, beau apă din asta de când mama m-a făcut! Acum fiind văduv, vă mărturisesc, cu iertare, că am o drăguță nurlie, de 56 de ani și o iubeeesc, aoleu! Ca un tinerel! E de la apa asta! Am o putere extraordinară! Nu mă dau pe un bărbat de 40 de ani, de la oraș.”

Leac pentru „probleme în cuplu”

După ce ştirea a ajuns în paginile ziarelor locale şi aflând că unul dintre cele izvoare este bun pentru potenţă, aici au început să poposească sute de bărbaţi şi consoartele acestora, în căutarea leacului, pentru ”probleme în cuplu”. ”Centrul de Sănătate Cervenia este singurul spital brâncovenesc din ţară, care funcţionează încă!, se mândreşte dr. Nicolae Bulumac, directorul instituţiei. Mie îmi place să fiu medic, pun foarte mult suflet în ceea ce fac. Sunt aici din 1981. Apele acestea au într-adevăr, efect terapeutic, sunt bune la toate. Nu prea știe lumea de ele. Avem o adevărată comoară aici. Și eu beau în fiecare zi.(Editura MATEESCU)

Comments

comments

2 Raspunsuri La “Izvoarele vindecătoare din Cervenia”

  1. gabriel mircea spune:

    Cateodata nu e bine sa dai publicitatii toate astea. Se va gasi imediat un „investitor strategic” care sa puna robinet cu contoar si taxa la tuturoiul acela! Asa cum au facut la Malnas, Borsec si in alte parti.

  2. jan spune:

    excrocherie mare la Cervenia,Asa zisul director turnator la securitate ,isi construieste langa spital ,clinica particulara si are nevoie de reclama.Un om sanatos la cap isi poate pune intrebarea.. ce drk sa-ti faca apa?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns