Pietriceaua, 450 de ani de la atestarea documentară


Vizualizari: 2.186

Triplu motiv de bucurie pentru locuitorii satului Pietriceaua, care aparține de comuna Brebu, din județul Prahova. Pe data de 13 iunie, de Sfânta Treime, biserica din localitate va avea slujba de Hram. Lăcașul de cult a fost târnosit în urmă cu 6 decenii de către PS Episcop Teoctist, înainte de a deveni patriarh.

Sunt programate manifestări culturale legate de aniversarea a 450 de ani de atestare documentară a satului Pietriceaua (29 mai 1561) și va fi dezvelit monumentul Steaua păstorului, care cinstește bravii eroi ai satului, cei ce s-au jertfit pentru patrie în cele două Războaie Mondiale.

Tot cu această ocazie, se va lansa monografia bisericii Sfânta Treime Pietriceaua. Primarul Dumitru Comăniță spune: „Satul Pietriceaua este satul oamenilor muncitori, harnici și orgolioși, care își educă atent copiii, cresc animale, cultivă puținele terenuri arabile, întrețin frumoase livezi cu pomi fructiferi, construiesc cu greu case și le întrețin cu sfințenie pe cele lăsate de la bătrâni, fapte ce dovedesc că nu au lăsat și nu vor lăsa pământul strămoșesc, indiferent de vicisitudinile timpului trecut și trăit astăzi.”

(Editura Mateescu)

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns